Vragen? Bel 085 - 7602290

Jouw viool vind je hier

Hallo violist, strijk gerust neer bij ToTheMaxx Music. Je bent hier op de juiste plek om je volgende viool te kopen. Is het je eerste viool? Dan raden we je graag een mooie viool-set voor beginners aan. Wil je graag goed voor de dag komen op het conservatorium? Wij hebben het strijkinstrument voor jou. Zo hebben we voor elke situatie van woonkamer tot concertzaal wel een geschikte viool te koop in onze webshop. Advies nodig? App ons via de website en we helpen je prestissimo.
 
Bekijk alle violen

 

Bekijk alle violen

Welke viool moet ik kopen?

Wanneer je een viool gaat kopen, is het handig om als basis een aantal dingen op een rij te zetten. Kies hieruit wat je als voorwaarden of overweging meeneemt in je zoektocht naar dé viool. Wij zouden je in de volgende denkrichtingen willen dirigeren:

  • Je budget. Hoeveel zou je willen of kunnen uitgeven aan een viool?
  • Je niveau. Als je pas begint hoef je nog niet in het topsegment te gaan shoppen. Sommige strijkers zeggen dat je het zelfs beter op een wat ‘ruwere’ viool kunt leren. Wanneer je spel echt verfijnd is zul je pas de fijne kwaliteiten van een topviool kunnen waarnemen.
  • Je smaak. Laat je vooral ook leiden door wat je mooi vindt: wat je mooi vindt klinken en wat je er mooi uit vindt zien.
  • Je lichaam. Bij elke viool staat de maat vermeld: 4/4, 3/4, 1/2 etc. Deze maten zijn bedoeld voor kinderen onder de 10 á 11 jaar. 4/4 is de volledige maat (59 cm). Hieronder leggen we uit hoe je de juiste vioolmaat kiest. Oh, en we hebben zeker ook violen voor linkshandige violisten, goed dat je ‘t vraagt.

Kies de juiste maat viool

Als volwassen violist zit je altijd goed met een 4/4 viool. Koop je een viool voor een kind van 11 jaar of jonger, maak dan gebruik van deze maattabel:

 

Maattabel violen
Leeftijd en armlengte Maat viool
11+, armlengte 60+ cm 4/4 (59 cm)
8 – 11 jaar, armlengte 55 – 60 cm 3/4 (55 cm)
6 – 9 jaar, armlengte 52 – 57 cm 1/2 (52 cm)
5 – 7 jaar, armlengte 47 tot 52 cm 1/4 (48 cm)
3 – 4 jaar, armlengte 44 – 47 cm 1/8 (43 cm)
3 – 4 jaar, armlengte 36 – 44 cm 1/16
< 3 jaar, armlengte 33 – 36 cm 1/32

 

De violen van ToTheMaxx Music

Wij doen ons uiterste best om te zorgen dat jij de viool kunt kiezen die het beste bij je past. Dat kan alleen met een compleet en gevarieerd assortiment. Wat betreft violen zijn we daar al een heel eind in en we zijn altijd bezig ons assortiment te updaten en uitbreiden. We hebben violen voor elke leeftijd, van de allerkleinste 1/32 tot volwassen 4/4 violen. Met prijsklassen van een goedkope vioolset tot concertwaardige Baroque Scott Cao Pro kun je voor elk budget een viool opstrijken.

Vragen stellen en violen uitproberen?

Zie je die groene knop onderaan je scherm? Dat is onze speciale Whatsapp Online Hotline Button. Deze kun je gebruiken voor al je (muziekgerelateerde) vragen. We helpen je dan snel met persoonlijk advies. Uiteraard kun je ons ook bellen of mailen.
Wil je de violen uit onze webshop in het echt bekijken en ook even een strijkje wagen? Dat kan: we nodigen je van harte uit in onze showroom in Dedemsvaart. Wij helpen je de viool te vinden waar jij je doelen mee haalt. Je mag zelf met de eer strijken.

Hulp nodig of heeft u vragen?

0
X